Home Over

Over

Jan Willem de groot

Share, care, learn & grow

Bomen zijn buitengewoon en letterlijk van levensbelang. Als sinds mijn jeugd fascineren bomen mij. Ik voel me dan ook bevoorrecht om zowel in mijn werk als in mijn vrije tijd met mijn passie bezig te mogen zijn. Vanuit verschillende functies en vanuit mijn betrokkenheid bij diversen organisaties deel ik graag iets van wat ik van anderen heb mogen leren. Ik geloof in de kracht van delen en ik hoop met deze website daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Share, care, learn & grow!

 

Werk

Boomadviesbureau De Groot

In de periode 2005 tot en met 2017 was ik eigenaar van Boomadviesbureau De Groot.

Pius Floris Boomverzorging

In de periode 1996-2005 was ik als boomtechnisch adviseur werkzaam bij Pius Floris Boomverzorging, en van 2017 tot en met 2022 als franchise manager van Pius Floris Boomverzorging Nederland.

Terra Nostra

Sinds 2023 ben ik werkzaam als directeur van Terra Nostra. www.terranostra.nu

Nevenfuncties

Bestuurslid KPB-ISA

Bestuurslid met de portefeuille 'kennisbijeenkomsten'. De Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB) is opgericht in 1982 en vierde in 2022 haar 40-jarig bestaan. In 2000 heeft de vereniging zich aangesloten bij International Society of Arboriculture (ISA). De KPB-ISA is een kennisvereniging, ontmoetingsplaats én de grootste vereniging voor iedereen die bezig is met het onderwerp bomen. Momenteel telt de vereniging circa 1.200 leden. Het voornaamste doel van de KPB-ISA is het bevorderen en uitwisselen van praktische en theoretische kennis.

Voorzitter VHG Platform Boomspecialisten

De Koninklijke VHG is de branchevereniging voor ondernemers in het groen, waaronder boomspecialisten. Het VHG Platform Boomspecialisten organiseert vakinhoudelijke kennisbijeenkomsten en initieert en begeleidt de uitvoering van boomspecialisten gerelateerde projecten.

National representative for The Netherlands in the European Arboricultural Council

The objectives of the European Arboricultural Council (EAC) are to improve the health and care for trees of environmental importance through the profession of Arboriculture.

Oprichter & programmamaker Nederlandse Boominfodag

De Nederlandse Boominfodag is een jaarlijks terugkerend congres waarmee ik in 2008 ben gestart. In de periode tussen 2008 en 2018 heb ik 10 edities van de Boominfodag georganiseerd. Sinds 2019 is het concept overgenomen door de Stadswerk en VHG. Ondanks deze overname blijf ik betrokken bij de organisatie van het congres en ben ik verantwoordelijk voor het samenstellen van het programma.