Home Algemeen Presenteren over i-Tree in Praag
AlgemeenReizenVideo's

Presenteren over i-Tree in Praag

Op 9 juni 2023 mocht ik op het EcoShare congres in Praag een presentatie verzorgen over de toepassing van i-Tree Eco in Nederland. Het congres vond plaats op de Czech University of Life Sciences (CULS). Dit is een hoog aangeschreven universiteit voor landbouw, milieu en aanverwante vakgebieden.

Video

Op het YouTube kanaal van EcoShare staan alle presentaties die tijdens het congres zijn gegeven. Bekijk hieronder de video terug van mijn presentatie. 

Praag

Praag, de geweldige hoofdstad van Tsjechië, is een stad vol geschiedenis en pracht. Met zijn te gekke gebouwen, kronkelige straatjes, oude kastelen en bruggen over de coole rivier de Moldau, is Praag een mix van oud en nieuw. Het is een plek die je echt moet bezoeken als je van reizen houdt. Ondanks dat ik bijna geen tijd had om de stad te bezoeken toch een paar mooie foto’s. 

De Kirche St. Maria vor dem Teyn is een adembenemende gotische kerk gelegen in het hart van Praag. Met zijn opvallende torens en intrigerende gevel is het een architectonisch meesterwerk. Binnenin vind je prachtige barokke altaren en een serene sfeer die bezoekers betovert met zijn religieuze pracht en historische betekenis.

De uiltjes in Praag zijn een bekend symbool en worden geassocieerd met de Kirche St. Maria vor dem Teyn. De uil is een symbool van wijsheid en waakzaamheid, en wordt vaak gezien als beschermer van de kerk. Volgens de legende zouden de uiltjes waken over de kerk en de stad, en zorgen voor geluk en voorspoed. Daarom worden de uiltjes beschouwd als geluksbrengers en zijn ze geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

De Statue of Kafka in Praag is een te gek kunstwerk dat de beroemde schrijver Franz Kafka eert. Het beeld is een reusachtig hoofd dat uit de grond komt, met meerdere bewegende lagen waarin je zijn gezicht kunt zien. Het is een bizarre en intrigerende attractie die je zeker moet checken als je in Praag bent.

De rivier de Moldau in Praag is een iconische waterweg die dwars door de stad stroomt. Het is als een levensader die de historische en moderne delen van Praag met elkaar verbindt. Langs de oevers vind je gezellige restaurants, bars en cafés waar je kunt ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht. De rivier wordt omringd door majestueuze bruggen, zoals de beroemde Karelsbrug, die een sfeer van romantiek en geschiedenis uitstraalt. Een boottocht over de Moldau is een absolute must-do, waarbij je de adembenemende skyline van Praag kunt bewonderen en de stad vanuit een uniek perspectief kunt ervaren.

Written by
Jan Willem de Groot

Wij laten bomen leven! Dat is de missie waaraan ik samen met een team van gepassioneerde boomspecialisten dagelijks werk.

Related Articles

AlgemeenReizenVideo's

Leaves of Legacy

"Leaves of Legacy - Historical Trees Shaping Our Future" is a compelling...

AlgemeenReizen

‘Come un seme a Primavera: Resistenza e Rinascita’

Onlangs mocht ik namens Terra Nostra in het Italiaanse Faenza een presentatie...

Algemeen

Nominatie Greenfluencer 2023

Jan Willem de Groot nam dit jaar het stokje over van de...

KPB-ISAReizenVideo's

Studiereis naar oerbos van Białowieża

Van 21 tot en met 24 september 2023 vond de eerste editie...