Home KPB-ISA Webinar KPB-ISA over Het Groot Nederlands Stadsbos
KPB-ISAVideo's

Webinar KPB-ISA over Het Groot Nederlands Stadsbos

In het webinar van 9 maart 2023 mocht ik namens de KPB-ISA in gesprek gaan met Jos Bregman over ‘Het Groot Nederlands Stadsbos’. Ik kijk terug op een inspirerende avond die meer dan voldoende stof tot nadenken gaf.

Omschrijving

Het Groot Nederlands Stadsbos is mijn performance om alle losse bomen, lanen, bospercelen en parken – inclusief ondergroei – zowel openbaar als particulier – in de stedelijke omgeving in Nederland tot een geheel te smeden. Er zijn heel veel bomen maar we zien ze doorgaans als losse elementen. Ik zie alle losse groenelementen als een geheel en ik geef het een naam: Het Groot Nederlands Stadsbos. Wie of wat een naam draagt, daar ga je anders mee om. Het Groot Nederlands Stadsbos is een duurzaam beheerd geheel waaruit we met respect oogsten en de oogst lokaal verwerken tot hoogwaardige, innovatieve producten met een verhaal. Aan een Bos waaruit je oogst kun je bosbrede doelen koppelen. Die zijn wat mij betreft: we zorgen dat het Bos groeit en dat het biodiverser wordt.

Over Jos Bregman

Geboren te Woerden, 1967. Afgestudeerd in 1992 aan de Wageningen Universiteit, richting Milieuhygiëne. Zelfstandig ondernemer sinds 1996, professioneel kunstenaar sinds 2000, altijd werkend met hout en bomen, waarvan vaak hout van omgewaaide of zieke, monumentale bomen, en altijd in combinatie met een online boomdossier. De naam van de performances die ik zo organiseer zijn Slow Exploding Trees of ook: boombommetjes. Opleiding tot European Tree Worker gevolgd in 2008, zeven van de acht examenmodules gehaald, sindsdien kan ik mijn eigen grondstof oogsten: hout.

Written by
Jan Willem de Groot

Wij laten bomen leven! Dat is de missie waaraan ik samen met een team van gepassioneerde boomspecialisten dagelijks werk.

Related Articles

AlgemeenReizenVideo's

Leaves of Legacy

"Leaves of Legacy - Historical Trees Shaping Our Future" is a compelling...

KPB-ISAReizenVideo's

Studiereis naar oerbos van Białowieża

Van 21 tot en met 24 september 2023 vond de eerste editie...

AlgemeenReizenVideo's

Presenteren over i-Tree in Praag

Op 9 juni 2023 mocht ik op het EcoShare congres in Praag...

KPB-ISAVideo's

KPB-ISA kennisbijeenkomst 8 april 2023 met Tom Joye

Op zaterdag 8 april 2023 was Tom Joye gastspreker tijdens de kennisbijeenkomst...