Home KPB-ISA Studiereis naar oerbos van Białowieża
KPB-ISAReizenVideo's

Studiereis naar oerbos van Białowieża

Aftermovie van een indrukwekkende reis naar Białowieża

Van 21 tot en met 24 september 2023 vond de eerste editie van de KPB studiereis plaats. Op donderdag 21 september begon de reis in Warsaw, waar we om 12:00 uur incheckten in het comfortabele Ibis hotel. Aansluitend genoten we in het zonnetje van een heerlijke lunch. Vervolgens kregen we een korte presentatie van de directeur van de Joodse begraafplaats, waarna we de begraafplaats zelf gingen verkennen. De dag sloten we af met een gezamenlijk diner.

Op vrijdag de 22e gingen we met de bus naar het oerbos van Białowieża, waar we in het sfeervolle Hotel Żubrówka verbleven. Na de lunch in het hotel had iedereen de keuze uit verschillende activiteiten, waaronder een boswandeling, een bezoek aan het Białowieża museum of een trip naar het European Bison Show Reserve. We sloten de dag af met een heerlijk diner in een lokaal restaurant wat vroeger diende als treinstation.

Op zaterdag starten we de dag met een heerlijk ontbijt in Hotel Żubrówka. Vervolgens gingen we onder begeleiding van deskundige gidsen in groepen van gemiddeld 8 personen op pad om Białowieża te verkennen. Tijdens dit bezoek leerden we onder meer over de rijke geschiedenis van het gebied en kwamen we van alles te weten over de verschillende soorten bomen en dieren die hier leven. Na een lange dag in het oerbos keerden we terug naar Hotel Żubrówka waar we ’s avonds genieten van een gezellig diner. Dit diner vond plaats bij het kampvuur en werd opgeluisterd door de live muziek van een lokale artiest.

Op zondag de 24 keerden we met de bus terug naar Warschau waarvandaan ieder weer zijn eigen weg ging. We kijken terug op een prachtige, gezellige en bovenal leerzame reis.

Written by
Jan Willem de Groot

Wij laten bomen leven! Dat is de missie waaraan ik samen met een team van gepassioneerde boomspecialisten dagelijks werk.

Related Articles

AlgemeenReizenVideo's

Leaves of Legacy

"Leaves of Legacy - Historical Trees Shaping Our Future" is a compelling...

AlgemeenReizen

‘Come un seme a Primavera: Resistenza e Rinascita’

Onlangs mocht ik namens Terra Nostra in het Italiaanse Faenza een presentatie...

AlgemeenReizen

Staan er bomen in Venetië?

In oktober 2023 bezocht ik het Italiaanse Venetië. Het bezoek vond plaats...

AlgemeenReizen

De monumentale Witte moerbei in Cervia

In het centrum van het Italiaanse kustplaatsje Cervia staat een veteraan Witte...