Home Algemeen TREEIB: De watergeefzak voor grote bomen
Algemeen

TREEIB: De watergeefzak voor grote bomen

TREEIB® is de waterzak voor grote(re) bomen. Met behulp van deze innovatieve methode zijn we in staat om grote bomen langer te behouden.

TREEIB® waterzakken zijn ontworpen om gedurende een langere periode (8-22 uur) langzaam water af te geven. De zakken worden geplaatst op de rand van de kroon, de zogenoemde druiplijn waar de fijne opnamewortels aanwezig zijn. De watergiften zijn ondersteunend; de waterzakken vervangen niet de volledige waterbehoefte van de bomen. TREEIB® wordt gebruikt bij het water geven van voornamelijk grote bomen om deze te helpen om zich aan te passen aan de steeds warmer en droger wordende klimatologische omstandigheden. Geadviseerd wordt om een watergeef cyclus van 4 á 5 maal per jaar aan te houden voor een optimaal resultaat.

TREEIB® modellen

Er zijn twee modellen waterzakken: de TREEIB®1500 en TREEIB® CITY. De waterzak is standaard verkrijgbaar in de kleuren bruin en groen. Daarnaast is er de mogelijkheid om de waterzak, inclusief uw eigen logo, in 14 andere kleuren te laten produceren. 

De innovatieve waterzak met een capaciteit van 1.500 liter voor het bewateren van grote bomen.

De innovatieve watergeefzak met een capaciteit van 430 liter voor het bewateren van middelgrote bomen en locaties met beperkte ruimte. 

Interesse?

Heeft u interesse in TREEIB®1500 of TREEIB® CITY stuur een e-mail naar info@boomadviseur.nl

Voor meer informatie over TREEIB adviseren wij u een kijkje te nemen op de website van TREEIB

Webinar over TREEIB met Martin Tuser

In het webinar van de Arboricultural Association van woensdag 11 januari 2023 sprak oprichter van TREEIB Martin Tuser over de watergeefzakken. Bekijk het webinar terug in de onderstaande video. De presentatie van Martin Tuser start op ongeveer 44 minuten. 

Written by
Jan Willem de Groot

Wij laten bomen leven! Dat is de missie waaraan ik samen met een team van gepassioneerde boomspecialisten dagelijks werk.

Related Articles

AlgemeenReizenVideo's

Leaves of Legacy

"Leaves of Legacy - Historical Trees Shaping Our Future" is a compelling...

AlgemeenReizen

‘Come un seme a Primavera: Resistenza e Rinascita’

Onlangs mocht ik namens Terra Nostra in het Italiaanse Faenza een presentatie...

Algemeen

Nominatie Greenfluencer 2023

Jan Willem de Groot nam dit jaar het stokje over van de...

AlgemeenReizen

Staan er bomen in Venetië?

In oktober 2023 bezocht ik het Italiaanse Venetië. Het bezoek vond plaats...