Home KPB-ISA Studiereis KPB-ISA 2023 Białowieża
KPB-ISAReizen

Studiereis KPB-ISA 2023 Białowieża

De afgelopen maanden samen met collega’s uit Polen gewerkt aan een unieke studiereis van de KPB-ISA naar het oerbos van Białowieża. Ik kijk er ontzettend naar uit om in september met nog zo’n 30 andere gelukkigen opnieuw dit unieke ecosysteem te mogen bezoeken.     

We beginnen onze reis op donderdag in Warsaw, waar we een unieke rondleiding krijgen over de Joodse begraafplaats en andere historische locaties in de stad. Vanaf vrijdag gaat de studiereis verder in het oerbos van Białowieża, waar we ons zullen focussen op de bomen in het bos. Onze deskundige gidsen zullen ons alles vertellen over de verschillende soorten bomen, hun levenscyclus en hun rol in het ecosysteem.

Deze studiereis is een unieke kans om kennis op te doen over een van de meest bijzondere ecosystemen in Europa en om nieuwe contacten te leggen met andere professionals in ons vakgebied. Er is slechts plek voor 30 personen, dus schrijf je snel in om ervoor te zorgen dat je deze unieke ervaring niet mist!

De studiereis vindt plaats van 21 tot en met 24 september 2023 en de inschrijving zal plaatsvinden op volgorde van binnenkomst. Mis deze kans niet en schrijf je vandaag nog in voor de allereerste internationale studiereis van de KPB-ISA!

Verken de ongerepte wildernis van Europa tijdens onze studiereis naar Białowieża, Polen!

Programma

Op donderdag begint de reis in Warsaw, waar we om 12:00 uur inchecken in het comfortabele Ibis hotel en genieten van een heerlijke lunch. Vervolgens krijgen we een presentatie van bomenexpert Zosia Gagoś over de unieke bomen op de Joodse begraafplaats, waarna we de begraafplaats zelf gaan verkennen. De dag sluiten we af met een gezamenlijk diner.

Op vrijdag gaan we per bus naar het oerbos van Białowieża, waar we in het sfeervolle Hotel Żubrówka verblijven. Na de lunch hebben we de keuze uit verschillende activiteiten, waaronder een boswandeling, een bezoek aan het Białowieża museum of een trip naar het European Bison Show Reserve. We sluiten de dag af met een heerlijk diner in een lokaal restaurant.

Op zaterdag starten we onze dag met een heerlijk ontbijt in Hotel Żubrówka. Vervolgens gaan we onder begeleiding van deskundige gidsen in groepen van maximaal 10 personen op pad om Białowieża te verkennen. Tijdens dit bezoek leer je meer over de rijke geschiedenis van het gebied en kom je alles te weten over de verschillende soorten bomen en dieren die hier leven. Na een lange dag in het oerbos keren we terug naar Hotel Żubrówka waar we genieten van een gezellig diner. Dit diner vindt plaats bij het kampvuur en wordt opgeluisterd door de live muziek van lokale artiesten. Dit is de perfecte gelegenheid om te ontspannen, nieuwe contacten te leggen en te genieten van de lokale cultuur.

Op zondag vertrekken we na het ontbijt per bus terug naar Warsaw, waar we om 12:00 uur afscheid nemen na een onvergetelijke studiereis.

Vervoer

Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemers zelf om hun eigen vervoer van en naar Warsaw te regelen. Warsaw is bereikbaar per auto, trein en vliegtuig. Het vervoer van Warsaw naar Białowieża en terug is inbegrepen bij de prijs van de studiereis.

Kosten

De kosten voor deelname aan de KPB-ISA studiereis 2023 bedragen € 695,00 per persoon. Deze prijs is gebaseerd een gedeelde kamer. De meerprijs voor een privékamer bedraagt € 100,00. De KPB-ISA is niet BTW plichtig en brengt dan ook geen BTW in rekening.

Wij bieden een pakket aan waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over extra kosten. De reis is inclusief comfortabel busvervoer vanuit Warsaw naar Białowieża en terug. Tijdens uw verblijf overnacht u in comfortabele hotels en wordt u voorzien van ontbijt, lunch en diner. Tijdens de lunch en diners zijn alle drankjes inbegrepen met uitzondering van buitenlands gedestilleerd. Gedurende de studiereis is de toegang tot de Joodse begraafplaats en het oerbos van Białowieża geregeld, inclusief de begeleiding door professionele gidsen die u alles kunnen vertellen over deze bijzondere locaties.

Hoewel we zorgen dat we u van alle gemakken bent voorzien, zijn er enkele extra’s die niet inbegrepen zijn. Een bezoek aan het European Bison Show Reserve is optioneel en niet inbegrepen in de prijs van de reis. Daarnaast zijn drankjes buiten de lunch en diners om niet inbegrepen.

Voorwaarden

– Inschrijven voor de studiereis 2023 naar Białowieża is alleen mogelijk voor leden van de KPB-ISA.

– Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering.

– Je houdt je aan de plaatselijke gedrags- en veiligheidsregels gecommuniceerd door de gidsen en begeleiders.

– Betalingstermijn van de factuur bedraagt 14 dagen.

12 ETW & ETT hercertificeringspunten

De studiereis biedt een unieke kans om zowel te leren als te ontspannen terwijl u tegelijkertijd uw professionele certificering bijhoudt. Door deel te nemen aan de studiereis 2023, kunt u maar liefst 12 ETW/ETT hercertificeringspunten verdienen. Dit is een geweldige manier om uw kennis bij te werken en tegelijkertijd de nodige punten te behalen om uw ETW of ETT certificering up-to-date te houden.

Bovendien ontvangt u na afloop van de reis een certificaat van deelname van de KPB-ISA. Dit certificaat dient als bewijs van uw deelname aan de studiereis en kan worden gebruikt om uw professionele bijscholing aan te tonen.

De Joodse begraafplaats van Warsaw

De Joodse begraafplaats van Warsaw is een historische plek die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in de stad. De begraafplaats is gelegen in het noorden van het stadscentrum en beslaat een oppervlakte van meer dan 33 hectare. Het is een van de grootste joodse begraafplaatsen in Europa en bevat naar schatting meer dan 250.000 graven.

De begraafplaats is een rustige en serene plek, met een enorme hoeveelheid bomen. De bomen op de begraafplaats hebben ook een symbolische betekenis. In de joodse traditie staat de boom symbool voor het leven, de groei en de verbondenheid met de natuur. Op de begraafplaats symboliseren de bomen het voortleven van de herinnering aan degenen die hier begraven zijn.

Hoewel de bomen van grote symbolische waarde zijn, zijn ze ook onderwerp van discussie vanwege hun impact op de graven. De boomwortels kunnen de graven beschadigen en soms veroorzaken de bomen schade. Tijdens onze rondleiding, onder begeleiding van een gids van de organisatie die de begraafplaats beheert, zullen we stilstaan bij deze dilemma’s

De Joodse begraafplaats van Warsaw is een plek van grote historische en culturele waarde en we zijn vereerd om deze bijzondere plek te kunnen bezoeken tijdens onze studiereis naar Białowieża.

De ongerepte schoonheid van het Oerbos van Białowieża

Het oerbos van Białowieża is niet alleen een van de meest unieke plekken op aarde voor boom- en natuurliefhebbers, maar ook een van de meest fascinerende. Het bos is een ware schat aan biodiversiteit en biedt onderdak aan talloze planten- en diersoorten die nergens anders in Europa te vinden zijn. Als u op zoek bent naar een authentieke en ongerepte natuurbeleving, dan is een bezoek aan het oerbos van Białowieża zeker de moeite waard.

Het bos is een van de laatst overgebleven oerbossen in Europa en heeft zich over duizenden jaren ontwikkeld tot een uniek ecosysteem. Het gebied wordt al meer dan 800 jaar beschermd en heeft sinds 1979 de status van UNESCO Werelderfgoed. Het bos heeft zijn natuurlijke en ongerepte karakter weten te behouden dankzij het feit dat het gebied lange tijd ontoegankelijk was voor de mens. Hierdoor is het bos een van de weinige plekken op aarde waar het ecosysteem nog in evenwicht is en de natuur haar eigen gang kan gaan.

Het oerbos van Białowieża is niet alleen de thuisbasis van talloze diersoorten, maar ook van een indrukwekkende verzameling van bomen en planten. Het bos heeft enkele van de oudste en grootste bomen van Europa, waarvan sommige meer dan 500 jaar oud zijn. Het zijn de majestueuze eiken, beuken, essen en dennen die het bos zijn kenmerkende uitstraling geven en die u overal in het bos tegenkomt.

Het oerbos van Białowieża is een unieke plek om te bezoeken voor iedereen die op zoek is naar rust, stilte en natuurlijke schoonheid. Naast de natuurlijke schoonheid van het bos, is er ook veel te leren over de geschiedenis van dit gebied en de rol die het speelt in de Poolse cultuur. Een bezoek aan het oerbos van Białowieża is een unieke kans om deze spectaculaire en ongerepte wildernis te ervaren. Het is een plek waar u kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunt genieten van de natuur in haar puurste vorm.

Written by
Jan Willem de Groot

Wij laten bomen leven! Dat is de missie waaraan ik samen met een team van gepassioneerde boomspecialisten dagelijks werk.

Related Articles

AlgemeenReizenVideo's

Leaves of Legacy

"Leaves of Legacy - Historical Trees Shaping Our Future" is a compelling...

AlgemeenReizen

‘Come un seme a Primavera: Resistenza e Rinascita’

Onlangs mocht ik namens Terra Nostra in het Italiaanse Faenza een presentatie...

KPB-ISAReizenVideo's

Studiereis naar oerbos van Białowieża

Van 21 tot en met 24 september 2023 vond de eerste editie...

AlgemeenReizen

Staan er bomen in Venetië?

In oktober 2023 bezocht ik het Italiaanse Venetië. Het bezoek vond plaats...