Home KPB-ISA KPB-ISA kennisbijeenkomst 8 april 2023 met Tom Joye
KPB-ISAVideo's

KPB-ISA kennisbijeenkomst 8 april 2023 met Tom Joye

Op zaterdag 8 april 2023 was Tom Joye gastspreker tijdens de kennisbijeenkomst van de KPB-ISA. De bijeenkomst vond plaats bij Yuverta MBO in Velp.

Het thema van de kennisbijeenkomst was veteraanbomen. Veteraanbomen zijn die ouwe rakkers vol gaten en holtes die je hier en daar in ons landschap terugvindt. De laatste jaren krijgen ze steeds meer de waardering die ze verdienen omwille van hun grote ecologische, cultuurhistorische en landschappelijke waarde. Toch is het beheer van veteraanbomen geen evidentie: hun conditie en veerkracht zijn vaak moeilijk in te schatten, waardoor het niet eenvoudig is om mogelijke beheeropties te definiëren. Het werd een zeer leerzame middag, waarbij de 100 aanwezigen van het begin tot het eind geboeid werden door Tom Joye.

Het woord van de middag was ‘dendromicrohabitats’. Een woord om te onthouden!

Over Tom Joye

Tom Joye is werkzaam bij Inverde in België en is van opleiding bio-ingenieur bos- en natuurbeheer, maar heeft al snel de switch gemaakt naar boomverzorging en boombeheer. Hij geeft opleidingen aan uitvoerende boomverzorgers, boomtechnisch adviseurs en boombeheerders. Daarnaast staat hij ook in voor de organisatie van de examens voor European Tree Worker (ETW) en European Tree Technician (ETT), en volgt hij lokale en Europese projecten op die de link maken tussen boombeheer, kennis en vaardigheden.

Video kennisbijeenkomst

Bekijk hier de video van de kennisbijeenkomst van zaterdag 8 april 2023 terug.

Veteraanbomen in Nederland

Voorafgaande aan de presentatie van Tom Joye lieten Martin Tijdgat en Wolter Kok een tweetal films zien van een Nederlandse veteraanboom in de gemeente Wijdemeren. Bekijk de twee filmpjes hieronder terug. 

Written by
Jan Willem de Groot

Wij laten bomen leven! Dat is de missie waaraan ik samen met een team van gepassioneerde boomspecialisten dagelijks werk.

Related Articles

AlgemeenReizenVideo's

Leaves of Legacy

"Leaves of Legacy - Historical Trees Shaping Our Future" is a compelling...

KPB-ISAReizenVideo's

Studiereis naar oerbos van Białowieża

Van 21 tot en met 24 september 2023 vond de eerste editie...

AlgemeenReizenVideo's

Presenteren over i-Tree in Praag

Op 9 juni 2023 mocht ik op het EcoShare congres in Praag...

KPB-ISAReizen

Studiereis KPB-ISA 2023 Białowieża

De afgelopen maanden samen met collega’s uit Polen gewerkt aan een unieke...