Home Nederlandse Boominfodag 14e editie Boominfodag een daverend succes!
Nederlandse Boominfodag

14e editie Boominfodag een daverend succes!

Donderdag 11 mei vond de 14e editie van de jaarlijkse Nederlandse Boominfodag plaats. Meer dan 250 geïnteresseerden reisden deze dag af naar de bosrijke omgeving van Yuverta mbo Velp. Daar bovenop was deze dag ook de studentenwedstrijd van de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten te aanschouwen en genoten een flinke groep boomliefhebbers van een verdiepende workshop op 12 mei. 

De Boominfodag bood twee dagen lang een gevarieerd programma vol informatieve en interactieve activiteiten. Vakgenoten uit binnen- en buitenland namen deel aan lezingen en workshops over verschillende aspecten van boomverzorging, boombescherming en stedelijke vergroening. Opvallend deze middag was dat er, naast de aanwezigheid van boomspecialisten, ook veel geïnteresseerden uit andere aanpalende vakgebieden aanwezig waren: ecologen, landschapsarchitecten, technisch adviseurs en collega’s uit de cultuurtechniek waren onderdeel van de grote bezoekersstroom. Een trend waarvan Stadswerk en Koninklijke VHG hopen dat deze zich de komende edities voortzet.

Tevreden terugkijken op een mooie dag

Initiatiefnemer en inspirator Jan Willem de Groot kijkt tevreden terug op de dag. “De Boominfodag is dé plek waar je jouw passie voor bomen kunt delen met gelijkgestemden en nieuwe inzichten opdoet. De dag is mede een succes geworden door de bijdrage van Gemeente Arnhem, de gastvrije ontvangst van Yuverta mbo Velp en een groot aantal sponsoren.”

Noteer alvast in uw agenda: 15e editie op donderdag 7 maart 2024

Tijdens de opening van de Boominfodag werd de volgende editie aangekondigd. De 15e editie van de Boominfodag vindt plaats op donderdag 7 maart 2024. Maarten Loeffen, directeur van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland licht de keus voor het begin van het kalenderjaar toe: “We zijn ontzettend blij met de opkomst dit jaar. In de maand mei wordt enorm veel georganiseerd. Dat zoveel mensen kiezen om naar de Nederlandse Boominfodag komen, doet ons enorm goed en toont het belang van het evenement. Op basis van een peiling onder onze leden en om ook andere boomspecialisten te kunnen verwelkomen, hebben we ervoor gekozen om de 15e editie in maart te organiseren.”

Ook Marc van Rosmalen, directeur van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), onderstreept het belang van het uitwisselen van kennis en inzichten op het gebied van bomen. “Bomen vervullen een vitale rol in onze leefomgeving, en deze rol wordt alleen maar nadrukkelijker. Daarom is het belangrijk dat we onze kennis en ervaring hierover blijven doorontwikkelen en met elkaar delen.” De organisatoren zijn nog op zoek naar een locatie voor de komende editie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden bij Stadswerk.

Werken aan een Future Green City

Net als voorgaande edities zijn brancheorganisaties Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland de organisatoren van de Nederlandse Boominfodag, in samenwerking met Jan Willem de Groot. Stevig geworteld in het hier- en nu werken Stadswerk en VHG aan de ontwikkeling van een Future Green City. Nederland in 2040; een netwerk van duurzaam en adaptief ontworpen en ingerichte steden en dorpen. De jaarlijks terugkerende Nederlandse Boominfodag speelt hierin een belangrijke rol.

Written by
Jan Willem de Groot

Wij laten bomen leven! Dat is de missie waaraan ik samen met een team van gepassioneerde boomspecialisten dagelijks werk.

Related Articles

Nederlandse Boominfodag

Programma Boominfodag 2023

Donderdag 11 mei vormt de bosrijke omgeving van Yuverta mbo Velp het...

KPB-ISANederlandse BoominfodagVHG Platform Boomspecialisten

Save the Date: Boominfodag en NKB 2023

NKB en Nederlandse Boominfodag van 11-13 mei 2023 op Landgoed Larenstein De...

Nederlandse BoominfodagVideo's

Boominfodag Live 2021:Talkshow Ecosysteemdiensten

De Nederlandse Boominfodag 2021 kon helaas niet live plaatsvinden. Daarom werd er...

Nederlandse Boominfodag

Een leerzame en gevarieerde BoomInfodag 2011

De Boominfodag 2011 vond dit jaar plaats in Voorthuizen. Op deze –...